icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Help, mijn dubbelglas is lek!


Aanslag, condens, vocht of vuil tussen het dubbelglas?
Helaas is uw dubbelglas dan lek.

Heel vervelend, daarom helpen wij u graag verder. Lekgeslagen dubbelglas kan helaas niet gerepareerd worden. De enige manier om het probleem op te lossen is vervanging.  

Een geluk bij een ongeluk is dat u nu uw lekke ruit kunt laten vervangen met een flinke besparing van 12% op de montage, want de kans is groot dat u recht heeft op het verlaagde 9% btw-tarief op de montage.

Glas van Glaspunt®?

Heeft u het glas voor 15 april 2013 door ons laten leveren en monteren dan hoeft u zich geen zorgen te maken. In dat geval heeft u recht op 10 jaar garantie. Is het glas na deze datum geplaatst dan zit u helemaal goed want dan heeft u recht op 15 jaar garantie. Lees onze unieke garantiebepalingen op dubbel glas.

Als u de ramen of kozijnen waarin het glas is geplaatst normaal heeft onderhouden, krijgt u volledig kosteloos een nieuwe ruit geleverd en gemonteerd. Het is wel van belang dat u onderhoud heeft gepleegd aan het raam of aan het kozijn. Neemt u contact met ons op waarna wij een expert de situatie laten beoordelen.

Geen glas van Glaspunt®?

Mocht u het dubbel glas niet bij ons hebben gekocht dan zijn wij graag bereid u te helpen met het achterhalen en oplossen van het probleem.

We kunnen u helpen met het achterhalen van het juiste type dubbelglas en het claimen van nieuw dubbelglas en eventuele montagekosten bij de originele fabrikant. Geen garantie? Dan krijgt u bij ons extra korting op nieuw dubbelglas.

Is uw raam met dubbelglas lek of aan vervanging toe? Wellicht een goed moment om gelijk te onderzoeken of deze vervangen kan worden door een raam met HR++ glas. Glaspunt geeft u snel, deskundig en vrijblijvend advies. Met behulp van de gratis rekentool berekent u bovendien snel en eenvoudig zelf uw kosten én besparing.

Bereken direct de prijs voor HR++ dubbelglas én uw energiebesparing

Bereken besparing

Wij behandelen uw aanvraag met veel aandacht zodat uw dubbelglas aan alle wettelijke eisen en normen voldoet. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat het dubbelglas de juiste dikte en samenstelling heeft t.o.v. de oppervlakte i.v.m. windbelasting en veiligheid. Heeft u de maatvoering van de ruiten niet bij de hand? Onze glasexperts komen graag bij u langs voor inmeten en advies! Dit is altijd gratis en de offerte is vrijblijvend. Als we vragen hebben nemen we eerst contact met u op via e-mail.

Let op! Op dit moment is er een regeling waar u van kunt profiteren. Er geldt een laag btw tarief van 9% op de montage van isolatieglas. Deze regeling is voordelig aangezien er in 2019 geen subsidie meer op dubbel glas geldt voor particulieren. 

Neem  nog contact met ons op: 

  • Bel gratis 0800-0003
  • Vul het contactformulier in
  • Of plan hieronder een gratis afspraak aan huis

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

Oorzaak lek glas:

Tussen het dubbelglas zit een spouw d.m.v. een, meestal aluminium, afstandhouder. Deze afstandhouder, ook wel kader genoemd, creëert ruimte tussen de glasbladen. Om te zorgen dat de schone en droge lucht tussen de glasbladen blijft wordt de volledige rand met een speciale kit afgedicht. De rand van de dubbele beglazing mag niet met direct zonlicht in verbinding staan want door UV straling en weersinvloeden kan de hechting van de glasbladen met de afstandhouder of het kader verminderen. Als de verbinding tussen het glas en de afstandhouder niet meer 100% dicht zit, dan is het dubbelglas lek en zal dit na verloop van tijd zichtbaar worden. Het glas verliest helderheid doordat aanslag aan de binnenzijde zichtbaar wordt.  

Door het drukverschil dat ontstaat tussen het dubbelglas pakket en de buitenlucht wordt vochtige lucht naar binnen gezogen. Deze vochtige lucht condenseert en slaat aan op de binnenkant van de ruiten. In condens zit kalk. Droogt de condens dan blijft de kalkaanslag zitten en die zorgt ervoor dat u een witte en wazige aanslag aan de binnenzijde van het glas ziet. Hoe langer u de beglazing laat zitten, hoe meer aanslag er op de binnenzijde ontstaat. Uiteindelijk wordt het glas ondoorzichtig.

Glaspunt® levert alleen de hoogste kwaliteit en monteert volgens de modernste richtlijnen en voorschriften. Desondanks kan er door een fabricagefout een gebrek ontstaan, waardoor er toch vocht tussen dubbel glas kan komen. Om u te verzekeren van jarenlang plezier van uw aanschaf krijgt u bij ons 15 jaar garantie op dubbelglas en garanderen wij ons vakmanschap door ook op de montage 15 jaar garantie te geven.

Lek glas verzekerd?

Lek dubbelglas wordt doorgaans niet door een glasverzekering gedekt.

Wilt u zekerheid? Bel Glaspunt®  voor een glashelder resultaat.

 

-->