icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Permanent laag btw tarief 9% op HR++ dubbel glas


Dubbel glas monteren? Geniet van lage 9% BTW tarief

Bent u van plan om uw woning te isoleren met behulp van HR dubbel glas? Profiteer dan van het lage BTW tarief op de montage van dubbel glas. De belastingdienst omschrijft de regeling voor Glaspunt als volgt:
“Isoleert u een woning? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatieglas bij woningen ouder dan 2 jaar onder het lage btw-tarief.”

Concreet betekent dit dat de volgende werkzaamheden onder het lage btw-tarief vallen: Van enkel glas naar dubbelglas en van dubbel glas naar HR++ glas. Het BTW-tarief geldt puur voor de montage uren, het geldt dus niet op het HR++ glas zelf en/of andere materialen, deze blijven onder het 21% tarief vallen.

Conclusie van de permanente 9% btw regeling voor dubbel glas:

1. Gaat het om het aanbrengen van energiezuiniger glas?
2. Gaat het om een woning?
3. En is de woning ouder dan 2 jaar?

Dan geldt het lage 9% btw tarief op de arbeidskosten → U hoeft niets te doen, wij berekenen het voordelige lage tarief op montage op uw factuur.

 

Wilt u HR++ glas laten plaatsen? Neem dan contact op met ons voor advies of een vrijblijvende offerte. U kunt ook zelf de prijs ban HR++ glas berekenen via onze rekentool: "HR++ prijs berekening"

Heeft u vragen of is er een situatie die onduidelijk is, neem dan gerust contact met ons op, we informeren u graag.

-->