icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Enkel glas vervangen door dubbel glas


Wilt u enkel glas door dubbel glas vervangen?

Bij de oriëntatie voor het vervangen van enkel glas door dubbel glas komen er vast vragen naar boven. Welk dubbelglas is het meest geschikt? Zijn de kozijnen wel geschikt? Wat is de prijs van het vervangen van enkel glas door dubbel glas? Glaspunt geeft antwoord op de meest gestelde vragen bij het vervangen van enkel naar dubbel glas. 

Update: er zijn enkele regelingen die het het plaatsen van enkel glas naar dubbel glas zeer voordelig maken. Zo is er subsidie voor dubbel glas beschikbaar en geldt er een "Laag btw tarief van 9% op montage isolatieglas".

Het is goed om te weten dat onze glaszetters altijd gratis langskomen om de situatie bij u thuis te bekijken en u te informeren over de mogelijkheden. U krijgt van ons een vrijblijvende prijsopgave op maat zodat u precies weet waar u aan toe bent en achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Dubbel glas plaatsen door Glaspunt?

Zijn mijn kozijnen geschikt voor het vervangen van enkel glas door dubbel glas?

Er zijn vier mogelijke materialen waarvan kozijnen zijn gemaakt:

 1. Houten kozijnen

  We delen de mogelijkheden op in twee delen, de vaste kozijnen en de draaiende delen zoals draairamen en klapramen. De kans dat we het enkel glas kunnen vervangen door dubbel glas in de vaste houten kozijnen is heel groot. Er is vrijwel altijd ruimte om het dubbel glas te plaatsen. Bij draai- en klapramen is de mogelijkheid afhankelijk van de staat van de verbindingen en de dikte van het houtwerk. Dubbel glas is een stuk zwaarder dan enkel glas en de verbindingen moeten in staat zijn om de afstelling van het glas en dit gewicht te kunnen dragen. Dubbel glas is een stuk dikker dan enkel glas en de dikte van het houtwerk is bepalend of we deze dikte kwijt kunnen in de bestaande ramen. We kunnen extra ruimte creëren door glaslatten met extra sponning toe te passen en door eventueel de sponning uit te frezen. De glaszetters bepalen van te voren of dit mogelijk is.  

 2. Kunststof kozijnen

  De eerste generatie kunststof kozijnen zijn destijds gemaakt om enkel glas te bevatten. De meeste kozijnen en kunststof glaslatten zijn op elkaar afgestemd en passen als een puzzel precies in elkaar, het zgn. kliksysteem. Sommige fabrikanten hebben nieuwe "kliklijsten" in het assortiment die passen op de bestaande kunststof kozijnen waardoor er ruimte ontstaat voor de plaatsing van dubbel glas en deze vrijwel naadloos aansluit op de bestaande kozijnen. In bijzondere gevallen kunnen we proberen kunststof glaslijsten toe te passen van andere fabrikanten die het best aansluiten op uw kozijnen.

 3. Aluminium kozijnen

  Ook voor aluminium kozijnen van de eerste generatie geldt dat er door sommige fabrikanten speciale glaslatten voor toepassing met dubbel glas geleverd worden. Is dat het geval voor uw kozijnen dan is dit de goedkoopste oplossing. Mocht het niet zo zijn dan kunnen we glaslijsten toepassen die het dichts bij het origineel komen of kliklijsten op maat laten maken en deze op kleur laten moffelen.

 4. Stalen kozijnen

  Speciaal voor toepassing van dubbel glas in stalen kozijnen leveren wij een systeem waarbij het dubbel glas in de fabriek een kunststof omlijsting op maat krijgt. Dit glaspakket met omlijsting wordt in uw stalen kozijn geplaatst en met behulp van een kliksysteem van kunststof profielen vastgezet. Houdt u wel rekening mee dat het glaspakket en de omlijsting perfect geïsoleerd zijn op deze manier maar de stalen kozijnen zelf nog wel een koudebrug vormen. In gevallen waar de stalen kozijnen niet vervangen kunnen worden is dit het beste alternatief want hiermee kunt u grote oppervlakten isoleren.

Door welk dubbel glas kan ik het beste ons enkel glas laten vervangen?

Dubbel glas kan in ontzettend veel variaties en combinaties samengesteld worden. Hoog rendement dubbel glas (HR++ glas) is tegenwoordig de standaard. Afhankelijk van uw wensen en onze adviezen kunnen we een samenstelling maken die aan meerdere wensen voldoet. Denkt u bijvoorbeeld aan comfort (zelfreinigend), veiligheid, inbraakwering, geluidswering, decoratie, privacy en zonwering. Al deze toepassingen kunnen worden geïntegreerd in één samenstelling van dubbel glas.

Wat zijn de voordelen van dubbelglas ten opzichte van enkel glas?

Comfortabel
Geen koude luchtstroming meer als u dicht bij de ramen zit.
Besparing op stookkosten
Per m2 HR++ dubbelglas bespaart u gemiddeld 20 - 25 m3 gas. Afhankelijk van het vertrek levert dit op dit moment circa 23 euro besparing per m2 per jaar op.
Geluidswering
Last van wegverkeer, treinverkeer, industrie, blaffende honden of spelende kinderen? Dubbelglas isoleert lawaai een stuk beter dan enkel glas. Door toepassing van een bredere spouw en dikker en/of gelaagd glas met akoestische folie kunnen we ervoor zorgen dat ook de geluiden die niet door standaard dubbelglas worden gefilterd tegengehouden worden.
Veiligheid
Veiligheid is een groot begrip en reikt op glasgebied van het voorkomen van verwondingen tot het belemmeren van doorvallen, kogelwering, brandwering en inbraakbeveiliging. Dubbel (HR++) glas is sterker dan enkel glas en bestaat uit minimaal twee glasbladen en biedt daardoor een hogere weerstand. Wilt u één of meer toepassingen zoals hierboven wensen dan kunnen we deze als optie toevoegen aan de beglazing.
Verkleuren
Als u verkleuring door de zon met glas tegen wilt gaan kunt u het beste gelaagd glas met één of meerdere PVB folies (polyvinylbutyral) kiezen. Meer hierover leest u op www.glas.nl/wattedoen/verkleuring 

Wat is de prijs voor het vervangen van enkel glas door HR++ dubbel glas?

Zoals u heeft kunnen lezen is de prijs van dubbel glas en het monteren ervan afhankelijk van veel factoren. Wilt u meerdere ruiten laat vervangen door HR++ dubbel glas? Bereken dan eenvoudig de prijs met onze handige HR++ glas rekentool. Voer de zichtbare maat van het glas in en u ziet direct wat het u ongeveer gaat kosten. Heeft u liever dat wij de situatie bij u ter plaatse komen bekijken, neem dan gerust contact met ons op. We komen altijd vrijblijvend en zonder kosten langs.  

De prijs van glas is afhankelijk van veel factoren. Een standaard prijs per vierkante meter geven is dus niet altijd mogelijk

Kan ik meer informatie krijgen of een glaszetter langs laten komen? 

Zeker! Neemt u gerust contact met ons op. Bel direct met een medewerker, vul het contactformulier in of plan zelf direct een afspraak met onze glaszetter.

Informatie en uw situatie op locatie laten beoordelen door onze glaszetters is altijd gratis en vrijblijvend.

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->