icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Overlast door inkijk


Zoekt u glas tegen inkijk waardoor u meer privacy krijgt?

Vrijwel dagelijks krijgen we mensen aan de telefoon met de vraag of wij glas hebben om overlast door inkijk tegen te gaan of te verminderen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om met behulp van glas meer privacy te creëren in uw woning.

Gefigureerd glas

U heeft het vast eerder gezien, glas met een motief, een bobbeltje, streepjes, krassen of welk patroon dan ook. Er zijn honderden soorten figuurglas in omloop. Afhankelijk van het reliëf zal er meer of minder zichtbaar zijn achter het glas. U kunt zelfs figuurglas kiezen met een 'zwaar' reliëf waardoor u vrijwel geen voorwerpen of mensen meer kunt onderscheiden. Voordeel is dat er licht doorheen komt. Figuuurglas kan ook makkelijk in combinatie met HR++ isolatieglas. Veel soorten figuurglas zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Kijk voor inspiratie bij figuurglas.

Matglas

Matglas is een verzamelnaam voor glas met een matte uitstraling. U kunt kiezen voor gezandstraald glas, geëtst glas (met zuur bewerkt) en gelaagd glas met een gematteerde folie (=tevens letselveilig). Al deze soorten matglas kunnen in dubbelglas worden uitgevoerd.

In de massa gekleurd glas

U kent vast wel iemand die een tafelblad van zgn. 'rookglas' heeft. Rookglas is "In de massa" gekleurd floatglas. De kleur zit door en door in het glas. Afhankelijk van de dikte wordt de kleur donkerder, waardoor er moeilijker doorheen valt te kijken. Dit glas is te verkrijgen in de kleuren brons, grijs, groen en blauw. Allen in dubbelglas uit te voeren.

Draadglas

Ook deze soort heeft u vast wel eens gezien, deze wordt veel toegepast in berging- en schuurdeuren. Het is glas waar een net van metaaldraad in ligt. Er zijn drie soorten draadglas om inkijk te beperken: draadglas gefigureerd (vrijwel geen doorzicht) en draadglas glad (weinig doorzicht). Spiegeldraadglas is geheel doorzichtig, heeft geen reliëf en beperkt het doorzicht niet. Wij kunnen draadglas in de kleur blank en brons leveren. Bekijk de verschillende soorten draadglas.

Zonwerend glas

De zonwerende eigenschap van glas ontstaat door toepassing van een reflecterende coating. Deze coating zorgt voor een spiegeling waardoor naar binnen kijken bemoeilijkt wordt. Wilt u  de zon weren dan zult u waarschijnlijk een zo neutraal mogelijke coating willen. Wilt u inkijk tegengaan dan kunt u het beste voor een extra spiegelende variant kiezen. Let op: in de avond en nachtsituatie is deze beglazing vrijwel geheel transparant en kan er onbelemmerd van buiten naar binnen worden gekeken. Meer info over zonwerend glas.

Confrontatie spiegels

Bekend van de politieverhoren... Ook bekend als One-way-mirror, 2-way-mirror, doorkijkspiegel. U kunt wel naar buiten kijken maar niet naar binnen. Dit is natuurlijk een glassoort die tot de verbeelding spreekt maar let op, dit werkt alleen als de ruimte waarin u zich bevindt significant donkerder is dan de andere zijde van de spiegel. Prijsrange: 200 - 300 euro per m².

Meer info?

Bel direct met één van onze glasspecialisten en krijg direct antwoord op uw vraag. U kunt ook eenvoudig een afspraak plannen voor advies van een glaszetter bij u aan huis:

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->